Istenien finom, tartalmas étel. Ettől nem maradsz éjhes.
ELKÉSZÍTÉS
Afüstölt csülköt előre megfőzzük (kuktában kb. egy óra), és a pataki tálat beáztatjuk. A tál alját kibéleljük a szeletelt baconnel, majd kb. 60 dkg savanyú káposztát, a darabokra vágott főtt-füstölt sertéscsülköt és a kolbászt rétegesen rátesszük.
Ezután a tetejére a fokhagymát széttörve elosztjuk. Megszórjuk kaporral, és ráterítjük a zellerleveleket. Atejfölfelét vékonyan rákenjük, majd zöldpaprikát és paradicsomszeleteket teszünk a tetejére, és kevés köménymagot hintünk rá.
A megmaradt káposztát szétterítjük rajta, és ráöntjük a füstölt csülök levét, majd a tejszínt. A maradéktejfölt szétkenjük a tetején. Lefedve kb. 1,5 óráig sütjük. Amikor már illata van, levesszük a fedőt, és még néhány percig sütjük.