Receptek és hasznos tudnivalók

FÜSTÖLT CSÜLÖK TEJSZÍNES-KAPROS KÁPOSZTÁVAL

2021.03.24 21:17
FÜSTÖLT CSÜLÖK TEJSZÍNES-KAPROS KÁPOSZTÁVAL

Egy tartalmas és nagyon finom csülkös étel. Ettől nem maradsz éjhes!:)

Hozzávalók:


  • 1.5 kg sertéscsülök >>>
  • csomag szeletelt bacon
  • kg savanyú káposzta
  • szál kolbász >>>
  • gerezd fokhagyma
  • csokor kapor
  • db zellerlevél
  • 1nagy pohár tejföl
  • db paradicsom
  • db zöldpaprika
  • köménymag
  • dl füstöltcsülök-lé
  • dl tejszín

ELKÉSZÍTÉS


  1. A füstölt csülköt előre megfőzzük (kuktában kb. egy óra), és a pataki tálat beáztatjuk. A tál alját kibéleljük a szeletelt baconnel, majd kb. 60 dkg savanyú káposztát, a darabokra vágott főtt-füstölt sertéscsülköt és a kolbászt rétegesen rátesszük.

  2. Ezután a tetejére a fokhagymát széttörve elosztjuk. Megszórjuk kaporral, és ráterítjük a zellerleveleket. A tejföl felét vékonyan rákenjük, majd zöldpaprikát és paradicsomszeleteket teszünk a tetejére, és kevés köménymagot hintünk rá.

  3. A megmaradt káposztát szétterítjük rajta, és ráöntjük a füstölt csülök levét, majd a tejszínt. A maradék tejfölt szétkenjük a tetején. Lefedve kb. 1,5 óráig sütjük. Amikor már illata van, levesszük a fedőt, és még néhány percig sütjük. 

 

Jó étvágyat!