Bemutatkozás

Minden ételnek története van. A „nagy öregek”, akik apjuktól, nagyapjuktól lesték el a „technikát” mindig hozzátettek egy kicsit a sajátjukból. Finomították, a koruk számára élvezhetőbbé tették az ételeket. Ki ne emlékezne az idősebbek közül egy jó kis disznótorra? A malacságok a tor alatt nem csak elkészültek, de a tor hagyományosan családi, baráti összejövetel volt. A végtermékekről ne is beszéljünk, hisz a frissen elkészített pecsenyék mellett a későbbre eltett szalonna, kolbász, szalámi, netán sonka is itt kezdte el a családi ebédig vezető útját. Füstölés, szárítás, pihentetés. Az igazi téli kolbász, csak húsvétra került az asztalra. A tudás számomra becsülendő, melyet a hagyományok tisztelete tesz még fontosabbá.

Magyarként méltán vagyok büszke hagyományos, fűszeres ízeinkre, konyhánkra. Tradicionális receptjeink -legyen szó gulyáslevesről, kürtőskalácsról vagy épp töltött káposztáról-, mára megtalálhatóak a világ bármely pontján.

Mindezt magam is megtapasztalhattam, amikor 2010-ben Lengyelország szívében, Zakopanében elindítottam saját vendéglátóipari vállalkozásom. Számos turistával és helyi lakossal ismertettem meg a magyar konyhát, az általam készített ételek mindig nagy népszerűségnek örvendtek. Sok visszatérő vendéggel büszkélkedhetem, mindkét ország különböző tájairól, akiket törzsvásárlóként, már-már barátként üdvözölhetek újra. A Zakopánéban szerzett szép emlékek élményeivel gazdagodva és erre alapozva indítottam el webáruházam, ahol a régi magyar ízek és receptek bárki számára elérhetővé és könnyen elkészíthetővé válnak.

 Megbizonyosodtam arról, hogy a vásárlók egyre inkább keresik a házias jellegű ízeket és szívesebben vásárolnak kistermelőktől. Az emúlt években -köszönhetően a tömeges termelésnek, hormonkezelt, génmanipulált húsáruknak- előtérbe került a tudatos költekezés és az érdeklődés a magasabb minőségű élelmiszerek iránt. Célom, hogy összefogjam a magyar kistermelők kínálatát és azt az ország bármely pontján elérhetővé tegyem.

Fedezze fel nálam a régi magyar ízeket Ön is!

Beszállító partnereket keresünk!

 

Amennyiben Ön is készít hagyományos eljárással terméket és az értékesíthető online felületen keresztül,
akkor várjuk jelentkezését az alább ürlapon keresztül.
Első körben Debrecen környékéről várjuk a megkereséseket.