Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Füstölt Cayenne

 CSÍPŐS 

Az enyhén csípős, fűszeres Cayenne chilit meggyfával füstöljük. Íze utánozhatatlan! Csabi Konyhája blog írta: Ha fűszerekről van szó, akkor a Cayenne bizony megint csak egy nagy kedvencem, így aztán előre garantálható volt, hogy a Sárréti Chilifarm füstölt cayenne őrleménye is nagy sikert fog aratni nálam. Ez a fűszer bizony nem tréfadolog, ez már a kis tasakba beleszagolva is azonnal elkönyvelhető, megkóstolva pedig megint csak leszögezhető, hogy ez nem semmi! Erőteljesen füstös és csípős, kissé fanyar ízvilágú kis őrlemény, amit én leginkább levesekhez használok előszeretettel, de nemrég egy igencsak makacs betegség esetén kipróbáltam gyömbéres-mézes teába szórva is, hát a hatás nem maradt el, haha. Előbb egy mennyei tex-mex csirkelevest, majd egy fantasztikus karfiolkrémlevest is készítettem ezzel a fűszerrel. “A Cayenne chilit, a szüretet követően frissen beszuszakoljuk a füstölőbe. Meggyfa füsttel inzultáljuk egy teljes napig, majd szárítjuk és őröljük.”

 

Felhasználási javaslat:
– Kolbászok készítéséhez
– Babos, káposztás ételekhez, csirkemáj rizottóhoz
– Konyhában készült pörköltekben a szabad tűzön, bográcsban készült étel íze-aromája köszön vissza.
– Húsok pácolásához

Gyártó
Sárréti ChiliFarm
1 200 Ft
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez